Tunisien

I Tunisien kommer du att uppleva Medelhavets sandstränder, underbara ökenlandskap och det rika kulturarvet som Nordafrikas flerfasiga historia har lämnat.

Tunisien är Nordafrikas pärla, vars fascinerande historia och vackra sandstränder garanterar att det finns tillräckligt att göra för en semestervecka eller två. På Tunisiens kust kan du njuta av solen på de underbara sandstränderna på populära semesterorter. Resorter som ligger vid Medelhavets stränder, som charmiga Hammamet och historiska Sousse, erbjuder ett omfattande urval av olika hotellalternativ för både de som drömmer om en enkel familjesemester och för vuxna i behov av kultur och aktiviteter. Kronan på allt är de utsökta rätterna i köket som kombinerar Tunisiens Medelhavs- och Nordafrikanska smaker.

Tunisien har påverkats av flera olika civilisationer genom åren, inklusive romarna, fenicierna och araberna, vilket återspeglas i landets rika kulturarv. Landets huvudstad, Tunis, är den mest kända av landets historiska städer, där du kan ta en dagsutflykt från orterna Hammamet eller Sousse. Ett annat charmigt område nära huvudstaden är Sidi Bou Said, känt för sin konstnärliga atmosfär och vackra vita hus med blå dörrar. Du kan också åka på en underbar ökenresa till Tunisiens inre, där du kommer att resa längs sanddynerna på ryggen av en kamel, beundra de imponerande ökenvyerna och lära känna den traditionella beduinkulturen.

Våra resmål i Tunisien

Allmän information
Grundläggande information om Tunisien

Yta: 163 610 km²
Valuta: Tunisisk dinar
Huvudstad: Tunis
Språk: arabiska, franska
Befolkning: 12,46 miljoner
Religion: Islam

Geografi

Tunisien ligger i Nordafrika, vid Medelhavets stränder. Landet gränsar till Algeriet i öster, Libyen i sydost och Medelhavet i väster och norr. Tunisiens huvudstad, Tunis, och landets mest populära semesterdestinationer ligger på Tunisiens nordöstra kust, cirka 350 kilometer från både Sicilien och Malta i Italien.

Tidsskillnad

Tunisien ligger i är Central European Time (UTC+1)

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Polis: 197
Ambulans: 190
Brandkåren: 198

Drickspengar

Att lämna ett dricks är vanligt i Tunisien. På en restaurang kan du lämna ett dricks till servitören, vars belopp är cirka 10 % av det totala beloppet på notan. För taxichauffören kan du runda upp summan om du vill. Du kan lämna ett dricks på cirka 5 dinarer (cirka 1,50 €) till hotellbärarna och cirka 20 dinarer (cirka 6 €) till städpersonalen i slutet av semestern.

Svenska ambassaden i Tunisien

Sveriges Ambassad Tunis
Rue du Lac Neuchâtel
1053 Les Berges du Lac
Tunis, Tunisien
+216 71 121 300
ambassaden.tunis@gov.se

Boende och turistskatter

I Tunisien tas en turistskatt ut från alla turister över 12 år. Skattebeloppet bestäms enligt hotellets stjärnklassificering enligt följande:

På ett 2-stjärnigt hotell: 1 dinar / person / natt
På ett 3-stjärnigt hotell: 2 dinarer / person / natt
På ett 4-5-stjärnigt hotell: 3 dinarer / person / natt
Resehandlingar

När de reser till Tunisien måste svenska medborgare ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader från ankomstdagen. Passet måste ha minst en tom sida för inresa. Svenska medborgare behöver inte visum till Tunisien för en semesterresa som varar mindre än 90 dagar. Vid ankomst till Tunisien kan du bli ombedd att ange din kontaktinformation och information om ditt boende. Visumpolicyer och priser kan ändras utan föregående meddelande beroende på lokala myndigheter.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Tunisiens riktnummer är +216, vilket bör användas framför tunisiska telefonnummer när man ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkring

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V, ingen adapter behövs.