Spanien

Teneriffa

Även kallad den eviga vårens ö, Teneriffa har ett behagligt klimat året runt. Teneriffas natur är unik med snötäckta berg, lavaklippor och svarta sandstränder.

Teneriffa är Kanarieöarnas största ö och en av de populäraste semesterdestinationerna i Europa, och det finns inget träsk: öns klimat och unika vackra natur är något som är svårt att hitta någon annanstans. Tidigare användes även namnet Nivaria för ön, som kommer från det latinska ordet nix som betyder snö. Namnet syftar på den snöiga toppen av Teneriffas Teide-vulkan.

Visa mer

Vår resmål på Teneriffa

Allmän information
Grundläggande information om Teneriffa

Yta: 2 032 km²
Valuta: euro
Huvudstad: Santa Cruz de Tenerife
Språk: Spanska
Befolkning: 978 000
Religion: katolsk

Plats

Teneriffa tillhör Spanien och Kanarieöarnas ögrupp. Geografiskt ligger Kanarieöarna på den nordvästra sidan av den afrikanska kontinenten, utanför Marocko. Teneriffa ligger mitt i ögruppen, mellan öarna La Gomera och Gran Canaria.

Tidsskillnad

På Kanarieöarna är klockan en timma tidigare än i Sverige.

Väder
Klimat

Kanarieöarna har ett subtropiskt klimat, vilket innebär att klimatet är jämnt varmt året runt, med en genomsnittlig dygnstemperatur som varierar mellan 18 och 24 grader. På sommaren håller sig temperaturen över 20 grader, och regn är sällsynt. Atlanten runt omkring ser till att temperaturerna inte blir kvävande heta även på sommaren. Även under vintermånaderna når dagtemperaturerna på Kanarieöarna tjugo grader och ofta över. Intermittent kraftiga regnskurar är vanliga, särskilt i de norra delarna av skärgården. På grund av sina små temperaturfluktuationer och milda klimat kallas Kanarieöarna ofta för den eviga vårens öar.

Medeltemperaturer på Kanarieöarna
MånadGenomsnittlig dygnstemperatur(°С)
Januari18
Februari18
Mars19
April19
Maj20
Juni22
Juli24
Augusti24
September24
Oktober23
November21
December18