Albanien

Albanien

Frigör din inre upptäcktsresande och möt Albaniens otämjda skönhet. Från fantastiska stränder och dramatiska berg till kulturella underverk, är denna Balkans pärla en spännande hemlighet som väntar på att upptäckas.

Visa mer

Resmål i Albanien

Upptäck Albanien

Tidsskillnad

Det är ingen tidsskillnaden mellan Albanien och Sverige.

Valuta

Albansk Lek

Valuta kan växlas på växlingskontor, banker, samt på postkontor. I turistområden accepteras både Visa och Mastercard för betalning. Vid valutaväxling, observera att växlingskontor kan ta ut en avgift för varje transaktion.

Top 5 saker att göra och väder

Shëngjin - En resa tillbaka i tiden...

Oavsett om du är en historieentusiast eller helt enkelt söker en naturskön tillflyktsort, är Rozafa Castle ett idealiskt måste-besöka attraktion som bjuder in dig att stiga tillbaka i tiden och skapa din egen oförglömliga berättelse bland dess antika murar. Kör 26 miles för att anlända till staden Shkodër och bli förtrollad av den majestätiska fästningen, där historia och legend sammanflätas för att skapa en magisk upplevelse för alla besökare! När du klättrar dess antika stensteg, kommer du att hälsas av hisnande utsikter över det skimrande Shkodër-sjön och frodiga landskap som sträcker sig så långt ögat kan se. Utforska fästningens vrår och låt din fantasi löpa vild som berättelser om hjältemod och romantik blir levande.

Durres - Smaka på det finaste

Fördjupa dig i ett förtjusande vinprovning äventyr på Duka Vineyards and Winery i Durres! Detta charmiga vingård välkomnar dig med öppna armar för att uppleva det bästa av albansk gästfrihet. Promenera genom pittoreska vingårdar, hand i hand med den milda havsbrisen och njut av frukterna av Duka-familjens arbete i varje glas. Från robusta röda till krispiga vita, är deras viner en skål till passion och tradition. Så kom och höj ditt glas, skaffa nya vänner och låt Duka Vineyards and Winery bjuda dig på en minnesvärd och vänlig smak av Durres vinland!

Vlore - Bilresa till Orikum

Gör dig redo att slå dig ut på öppna vägen för ett oförglömligt äventyr från Vlore till Orikum! Spänn fast dig och njut av den natursköna körningen med vänner eller familj, där skratt och goda vibbar kommer att vara dina trogna följeslagare. När du kryssar längs kustlinjen, kommer det gnistrande blå havet att vara din ständiga bakgrund, och inbjuder dig att göra stopp på dolda stränder och charmiga kuststäder längs vägen. Från att sjunga dina favoritlåtar i bilen till att dela snacks och historier, lovar denna roadtrip en vänlig resa fylld med vackra utsikter och kära minnen.

Vlore - Njut av solen

Radhime Beach är en dold pärla på den albanska kusten, 7 miles bort från staden. Med sitt klara vatten och mjuka sandar är det ett sant paradis för strandbesökare. Stranden är familjevänlig, med gott om utrymme för solbad, simning och att spela strandspel. Lokala försäljare erbjuder ett urval av förfriskningar och snacks, och de närliggande restaurangerna serverar utsökt skaldjur och andra lokala specialiteter. Utsikten från stranden är fantastisk, med bergen och kullarna som reser sig från havet, vilket gör Radhime Beach till en perfekt plats att fly från vardagens brus och stress.

Shëngjin - Den natursköna rutten

Ta en lugn promenad längs Shengjin-promenaden, ett livligt strandnära område kantat med restauranger, kaféer och butiker. Njut av den livliga atmosfären, prova färska skaldjursrätter och unna dig ett traditionellt albanskt kaffe medan du suger in den kustnära charmen.

Väder Tabell

Väder

MånadTemperatur (genomsnitt), °С
Januari7
Februari7
Mars11
April13
Maj18
Juni22
Juli24
Augusti24
September21
Oktober16
November11
December8