Vem är Longitours?

Vi är ett nytt varumärke för resepaket ifrån de Nordiska länderna som erbjuder olika typer av resor, från traditionella paketresor till sol, - och badresmål, spännande städer samt kombinationer och andra researrangemang runt om i världen. Våra semesterpaket är försäkrade och godkända av Kammarkollegiet, med flexibla boknings- och betalningsalternativ för er som resenärer.

Vi öppnade vårt första landskontor, Longitours Oy, i Helsingfors i oktober 2022 och sedan vårt svenska kontor, Longitours Sweden AB, i Stockholm i augusti 2023. Under 2024 planerar vi att etablera fler kontor i Norden.

Varje landskontor drivs självständigt av ägarna som är erfarna inom resebranschen med över 30 års erfarenhet från olika företag som Aurinkomatkat, Solresor, Langley, TUI och Booking.com.

Longitours lanserade sin hemsida och kundtjänst först i Finland i juni 2023. Under våra första månader har hundratals resenärer flugit med våra charterflyg och reguljärflyg runt om i Europa och världen över. Vi välkomnar feedback från våra kunder och i slutet av den första sommarsäsongen uppmärksammades vi speciellt för vår personliga service och kundtjänst. 83% av de tillfrågade var nöjda eller mycket nöjda med hur smidig bokningsprocessen var. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en tydlig, enkel och informativ bokningsupplevelse med en personlig touch. Under 2024 fortsätter vi att utveckla vår hemsida och servicepaket, samt lägga till nya spännande semesterdestinationer och resepaket för att tillgodose olika resenärers behov och önskemål.

Varför grundades Longitours?

Vi som jobbar på Longitours har arbetat i resebranschen länge och har hört från många resenärer att det kan vara utmanande och tidskrävande att välja och boka en semester bland hundratals, till och med tusentals alternativ. Även om det de senaste tio åren har blivit betydligt enklare att söka, jämföra och köpa semesterresor på nätet, har utbudet samtidigt exploderat, varför planering av en semester kräver ännu mer tid – enligt vissa studier mer än 30 timmar. Planering är förstås en viktig och ofta rolig del av reseupplevelsen, men vi vet av erfarenhet att ett oöverskådligt utbud också kan ta för mycket tid och leda till frustration.

På Longitours vill vi göra både sök, bokning och själva valet av semester enklare - från att leta efter inspiration till att fatta beslut. På Longitours hemsida vill vi erbjuda resenärerna en personlig användarupplevelse som förhoppningsvis gör det mer inspirerande, trevligare och snabbare att planera din drömresa. Vårt mål är att erbjuda dig precis rätt val för din semester, designad efter dina önskemål och preferenser, och att se till att alla dina semesterönskningar går i uppfyllelse.

Longitours vision är att modernisera den traditionella researrangörsverksamheten genom att kombinera tjänsterna från en traditionell researrangör och en online resebyrå och erbjuda detta till våra nordiska kunder under ett varumärke.