Portugal

Portugal erbjuder en mängd av olika resmål och fantaskiska maträtter.

Soliga Portugal är ett mångsidigt turistland - dess långa historia med fascinerande berättelser leder till en tid med stora upptäcktsresande, och den underbara naturen med de gröna bergen på Madeira och Algarves klippor kommer att ta andan ur dig. I Longitours semesterutbud kan du hitta alla de mest populära turistmålen i Portugal - den charmiga huvudstaden Lissabon, Algarves södra kust med sina klippor och golfbanor, och det unika gröna Madeira vid Atlanten. Du kan också bege dig till norra Portugal, till exempel Porto, portvinets hemstad, eller Braga, även känt som Portugals Rom.

Vår resmål i Portugal

BOKA

Allmän information
Grundläggande information om Portugal

Yta: 92 152 km²
Valuta: euro
Huvudstad: Lissabon
Språk: portugisiska
Befolkning: 10,25 miljoner
Religion: katolsk

Plats

Portugal ligger på den iberiska halvön och är det västligaste landet på kontinentala Europa. Portugal gränsar i norr och öster till Spanien, och i väster och söder till Atlanten. Förutom Portugals fastland omfattar Portugal två ögrupper belägna i Nordatlanten, Azorerna och Madeira.

Tidsskillnad

Portugal ligger i är Western European Time (UTC+0)

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Det allmänna nödnumret i Portugal är 112.

Tips

Att lämna ett dricks är vanligt i Portugal. På en restaurang kan du lämna ett dricks till servitören, vars belopp är cirka 10 % av det totala beloppet på notan. För taxichauffören räcker det med att avrunda beloppet uppåt. Du kan också lämna fem euro dricks till städaren i slutet av semesterveckan.

Ambassad

Svenska ambassaden i Portugal
Rua Miguel Lupi 12-2°-Dto
1249-077 LISBOA
PORTUGAL
+351 213 933 040
ambassaden.lissabon@gov.se

Boende och turistskatter

I många kommuner och städer i Portugal tas en inkvarteringsskatt ut, som vanligtvis är cirka 2 €/natt/person, och den tas ut av alla resenärer över 13 år för maximalt de första 7 dagarna av boendet . Boendeskatt tas ut i bland annat städerna Lissabon, Faro, Porto och Madeiras Santa Cruz.

Resedokument

När de reser till Portugal måste svenska medborgare ha ett giltigt pass eller ett officiellt ID-kort med ett foto utfärdat av polisen. Svenska medborgare behöver inget visum till Portugal. Medborgare i andra länder bör kontrollera nödvändiga resehandlingar direkt från de lokala myndigheterna.

Telefonnummer

När du ringer till Finland är landskoden framför telefonnumren +358. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Landskoden för Portugal är +351, som ska användas framför portugisiska telefonnummer när man ringer från ett finskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V. Ingen adapter behövs.