Italien

Toscana

Det mångsidiga Toscana rymmer både historiska kulturstäder och stilfulla italienska kustdestinationer, samt naturligtvis grön landsbygd så långt ögat kan nå.

Toscana är kanske det första man tänker på när det gäller gröna landskap och vingårdar, men det stora och mångsidiga området kan också rymma gamla kulturstäder och eleganta badorter med långa sandstränder. De mest populära platserna att besöka i regionen är de historiska städerna Florens och Pisa, där det finns tillräckligt med museer, historia, konst och arkitektoniska platser att förundras över i flera dagar. Kuststäderna Forte dei Marmi och Viareggio, som ligger nära staden Pisa, längs samma 15 kilometer långa sandstrand, är lämpliga för dem som drömmer om en mer avslappnad semester, utan att kompromissa med elegansen i en italiensk stad.

Oavsett var du bor i Toscana är ett besök på en toskansk vingård så klart värt att uppleva. Förutom sina världsberömda viner är Toscana-regionen också känd för sin utmärkta matkultur, där säsongens färska råvaror alltid står i centrum.

Du flyger till Pisa med reguljärflyg. Toscana-resepaket är på egen hand utan guidetjänster på destinationen. Du kan alltid be om råd om din resa genom vår kundtjänst. I de resepaket som implementeras med reguljärflyg följer vi de särskilda villkoren för Longitours.

Våra resmål i Toscana

Allmän information
Grundläggande information om Italien

Yta: 302 073 km²
Valuta: euro
Huvudstad: Rom
Språk: Italienska
Befolkning: 59,0 miljoner
Religion: katolsk

Plats

Italien ligger i södra Europa, på Apenninerna, vid Medelhavets stränder. I norr gränsar Italien till Alperna, och dess norra grannar är Frankrike, Schweiz, Österrike och Slovenien. I väster gränsar Italien till Liguriska havet och Tyrrenska havet och i öster till Adriatiska havet. Söder om Italien ligger Joniska havet och sunden Malta och Sicilien.

Tidzon

Den tidszon som Italien ligger i är Central European Time (UTC+1).

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Det allmänna nödnumret i Italien är 112.

Drickspengar

I Italien är det inte vanligt att lämna dricks på en restaurang. Notan är ofta förtillsatt med "coperto", vilket betyder dukning och brödet som ofta serveras i början. Vill du ha särskilt bra service kan du självklart lämna ett tips. Du kan lämna ett dricks på 1-2 € per person för väskbärare och 1-2 € per dag för städaren.

Ambassad

Ambasciata di Svezia Piazza Rio de Janeiro, 3
Piazza Rio de Janeiro, 3
00 161 ROMA
ITALIA
+39 06 44 194 300
ambassaden.rom@gov.se

Boende och turistskatter

I Italien tas logiskatt ut, vars belopp varierar beroende på kommun och beroende på boendets antal stjärnor, mellan 1-7 euro per natt och person. Beroende på kommun debiteras skatten från första natten 3-14 och från 6-18 års ålder.

Resedokument

När de reser till Italien måste svenska medborgare ha ett giltigt pass eller officiellt identitetskort med sig. Svenska medborgare behöver inget visum till Italien. Medborgare i andra länder bör kontrollera nödvändiga resehandlingar direkt från de lokala myndigheterna.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Riktnumret för Italien är +39, vilket bör användas framför italienska telefonnummer när man ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Försäkringar

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V. En stickpropp i europeisk stil är också lämplig för vissa uttag, särskilt på hotell. Om du vill kan du ta med en adapter av L-typ lämplig för italienska uttag.

Väder
Medeltemperaturer i Florens
MånadDagens topp (°С)Nattlåg (°С)
Januari81
Februari91
Mars134
April177
Maj2111
Juni2615
Juli2918
Augusti2918
September2414
Oktober1910
November136
December92

Temperaturerna som visas i tabellen är den genomsnittliga dygnets högsta och lägsta temperatur under mätperioden 1991-2021. Källa: ECMWF.