Hälsa och säkerhet

Reseförsäkring och sjukdom

När resenären åker på en resa måste han se till att ha en reseförsäkring som gäller under hela semestern. Reseförsäkringen garanterar ett mer omfattande skydd mot sjukdomar och olycksfall än allmänna socialförsäkringsavtal mellan länder (t.ex. europeiskt sjukkort i EU- och EES-länder). Reseförsäkringen hjälper om du till exempel blir sjuk innan resan börjar så att du inte kan åka med på resan alls, eller om du blir sjuk under resan och behöver läkarvård eller sjukhusvård på semestermålet.

Longitours samarbetar med försäkringsbolaget Gouda och du kan läsa mera på vår sida Reseförsäkringar.

Om du blir sjuk innan din resa och måste avboka din resa, kontakta vår kundtjänst. Om du behöver medicinsk behandling eller sjukhusvård under din semester, kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vilken läkare eller sjukhus du ska gå till på din semesterdestination. Kontakta alltid även den lokala guiden eller kundtjänsten, om sjukdom hindrar till exempel att flyga på den ursprungliga hemkomstdagen. Vår guide och kundtjänst hjälper dig också att vid behov uppsöka läkare eller sjukhus.

Hälsorekommendationer inför resan

Olika sjukdomar kan förekomma på destinationer runt om i världen, som kräver skydd med vaccin i god tid före resan. Om det finns särskilda sjukdomar att överväga i destinationslandet beskrivs dessa i beskrivningen av respektive destinationsland.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på. vaccin.se.

Säkerhet

Longitours rekommederar att gå till UD:s reseinformation. I UD:s reseinformation där kan du hitta information och användbara länkar om den aktuella situationer i varje land.