Bulgarien

Sunny Beach

Sunny Beach i Bulgarien står oomtvistat i topp bland landets kustorter. Dess långa, vackra sandstränder har etablerat det som det mest eftertraktade resmålet för strandsemester i Bulgarien och har gjort det till en favorit bland Europas klassiska semesterdestinationer vid havet. Med sin barnvänliga kustlinje som sträcker sig kilometer efter kilometer med gyllene sand och klarblått hav, erbjuder Sunny Beach allt från avkopplande solbad till ett brett utbud av vattensporter som gör varje semesterdag till ett äventyr. Dessutom bidrar det prisvärda boendet till att platsens popularitet bara fortsätter att växa.

Men Sunny Beach är inte bara stränder; ortens nattliv pulserar av energi. När solen går ner vaknar huvudgatan, Flower Street, till liv och välkomnar festglada besökare till dess otaliga barer. Även på strandpromenaden intensifieras stämningen under kvällarna, där ett varierat utbud av restauranger, barer och klubbar säkerställer att alla hittar något de tycker om.

För den som söker mer än bara sol och bad erbjuder Sunny Beach ett rikt utbud av restauranger, vattenparker samt shopping- och nöjesmöjligheter, vilket gör det till ett idealiskt resmål för barnfamiljer, äventyrslystna vuxna och alla som uppskattar en livlig semesteratmosfär. Sunny Beach lockar alla som älskar solen och njuter av det myllrande folklivet.

BOKA

Allmän information
Grundläggande information om Bulgarien

Yta: 110 879 km²
Valuta: leva
Huvudstad: Sofia
Språk: Bulgariska
Befolkning: 6,52 miljoner
Religion: ortodox

Plats

Bulgarien ligger på Balkan i sydöstra Europa, vid Svarta havets stränder. Dess gränsgrannar är Rumänien i norr, Serbien och Nordmakedonien i väster och Grekland och Turkiet i söder. I öster gränsar Bulgarien till Svarta havet.

Tidzon

Den tidszon som Bulgarien ligger i är Further-eastern European Time (UTC+3), och mellan Sverige och Turkiet är tidsskillnaden 1 timme.

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Det allmänna nödnumret i Bulgarien är 112.

Tips

Dricks är en vanlig praxis i Bulgarien, och ett lämpligt dricks på en restaurang är cirka 10 % av den totala notan. I en taxi kan det totala beloppet avrundas uppåt till närmaste jämna tal. Du kan lämna 1-2 leva per väska till hotellportieren och 2-5 leva per dag för rumsstädaren, beroende på nivån på boendet.

Ambassad i

Bulgariens ambassad är Stockholmbaserad på Utrikesdepartementet
Boende och turistskatter

Bostadsskatt tas ut i Bulgarien, vars belopp varierar beroende på kommun och beroende på typ av boende och antal stjärnor. Boendeskatt ingår inte i resepaketets pris utan betalas separat i hotellets reception. Skattebeloppet varierar mellan €0,20 och €3,00 /natt / person.

Resedokument

När de reser till Bulgarien måste svenska medborgare ha ett giltigt pass eller ett officiellt ID-kort med ett foto utfärdat av polisen. Svenska medborgare behöver inget visum till Bulgarien. Medborgare i andra länder bör kontrollera nödvändiga resehandlingar direkt från de lokala myndigheterna.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Riktnumret för Bulgarien är +359, vilket bör användas framför bulgariska telefonnummer när du ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på.Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V, ingen adapter behövs.