Tillbaka till Egypten-sidan

Hurghada

Hurghada är ett populärt turistmål som ligger vid Röda havets kust i Egypten som är känt för sina fantastiska stränder, kristallklara vatten och livliga undervattensvärld.

Hurghada, som ligger vid Röda havets fantastiska stränder i Egypten, är ett fängslande resmål som utlovar en oförglömlig semesterupplevelse. Med sina förträffliga stränder, pulserande undervattensvärld och rika kulturarv lockar Hurghada miljontals turister från hela världen varje år. Detta kustparadis erbjuder en perfekt blandning av naturlig skönhet, spännande vattenaktiviteter och en touch av egyptisk charm.

Först och främst är Hurghada känt för sina vackra stränder. Den pudriga vita sanden sträcker sig längs Röda havets kust och ger en idyllisk miljö för avkoppling med strålande solsken och det kristallklara turkosa vattnet. Stranden kantas av lyxiga semesteranläggningar och hotell, som erbjuder förstklassiga bekvämligheter och tjänster som tillgodoser alla behov.

Visa mer
Allmän information
Grundläggande information om Egypten

Yta: 1 001 450 km²
Valuta: Egyptiskt pund
Huvudstad: Kairo
Språk: arabiska
Befolkning: ca 113 miljoner
Religion: islam (ca 90 %), kristendom (ca 10 %)

Plats

Egypten ligger i Nordafrika, med Medelhavet i norr och Röda havet i öster. Egypten inkluderar Sueznäset, som gränsar till Afrikas och Asiens kontinenter, genom vilket Suezkanalen som förbinder Medelhavet och Röda havet passerar. På den afrikanska sidan är Egyptens gränsgrannar Libyen i väster och Sudan i söder. På den asiatiska sidan, bakom Sueznäset i nordost, gränsar Egypten till Israel och Gazaremsan.

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Egypten har för närvarande både det allmänna larmnumret 112 och sina egna, separata larmenhetsnummer. Ambulansnumret i Egypten är 123. Polisnumret är 122.

Tips

En separat serviceavgift tillkommer vanligtvis på notan, men det är brukligt att lämna ett dricks på runt 10 % utöver detta. Dessutom kan tipset redan vara specificerat på räkningen utöver serviceavgiften. Det är brukligt att lämna dricks även till annan servicepersonal, som städare, frisörer och taxichaufförer.

Ambassad

Svenska ambassaden i Kairo
13, Mohamed Mazhar St.
13th floor
Zamalek, Cairo
EGYPT
+20 2 2728 9200
ambassaden.kairo@gov.se

Boende och turistskatter

De avgifter som Egypten tar ut från turister är inkluderade i priset för flygbiljetten och visumet, och inga andra separata turistskatter tas ut.

Resedokument

När du reser till Egypten måste passet vara giltigt i 6 månader från resans början. Svenska medborgare behöver ett turistvisum för Egypten, som kan ansökas elektroniskt innan resan här . Visumansökan ska lämnas in senast 7 dagar innan resans start. Visumansökan ska lämnas in senast 7 dagar innan resans start. Priset på visumet är 25 US-dollar.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Egyptens landskod är +20, som ska användas framför egyptiska telefonnummer när man ringer från en svensk mobiltelefonanslutning.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären ska själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

220 V. Ingen adapter behövs.