Dominikanska republiken

Punta Cana

I Punta Cana kommer du att uppleva den karibiska atmosfären när den är som mest autentisk.

Punta Cana, som ligger på Dominikanska republikens östkust, är känt för sina femstjärniga all-inclusive-resorter och bländande vita sandstränder. Här kan du njuta av den autentiska atmosfären i Karibiska havet, vars glada inställning till livet, fester som drivs av dans och läckra matkultur med exotiska frukter och skaldjur är benägna att vara beroendeframkallande.

Från Punta Cana kan du ta en båttur till ön Sanoa, som är mer än 100 kvadratkilometer stor, och som är en del av den östra nationalparken. Den förtrollande vackra ön är känd för sina korallrev, mangroveskogar och – förresten – sina underbara sandstränder. Punta Cana är också en golfares destination; det finns tillräckligt att spela på de 8 golfbanorna i regionen under flera semesterdagar. Låt Karibien ta dig med dig och kasta dig ut i det enkla sättet att leva i Punta Cana!

Allmän information
Grundläggande information om Dominikanska republiken

Yta: 48 670 km²
Valuta: Dominikanska republiken peso
Huvudstad: Santo Domingo
Språk: Spanska
Befolkning: 10,8 miljoner
Religion: katolsk

Plats

Dominikanska republiken ligger i Karibiska havet, på ön Hispanolia, som ligger mellan Kuba och Puerto Rico. Den centrala och östra delen av ön Hispanolia tillhör Dominikanska republiken, och dess västra gränsgranne på ön är Haiti. Dominikanska republiken gränsar till Atlanten i norr och Karibiska havet i söder.

Tidsskillnad

Den tidszon som Dominikanska republiken ligger i är Atlantic Standard Time (UTC-4).

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Det finns ingen central räddningstjänst utanför Santo Domingo. I Santo Domingo är det allmänna nödnumret 911, som fungerar på lokala mobil- och fasta telefonlinjer. Turister bör först kontakta Dominikanska republikens turistpolis (CESTUR) avgiftsfritt på 1-809-200-3500 (kan bara fungera på lokala linjer).

Drickspengar

I Dominikanska republiken inkluderar det slutliga beloppet på räkningen serviceavgiften, och dessutom är det vanligt att lämna ett separat dricks på cirka 10 %.

Svenska konsulatet

Det finns ingen svensk ambassad i Dominikanska republiken.
Sveriges honorära generalkonsulat ligger i Santo Domingo, som övervakar svenskarnas rättigheter i landet.
E-post:
santodomingo.swecons@consuladosueco.com
sven@consuladosueco.com
Officiell hemsida:
www.swedenabroad.com
Tel; (+1 809) 616 3000

Boende och turistskatter

I Dominikanska republiken är turistskatten inkluderad i priset på flygbiljetten och inga separata turist- eller boendeavgifter tas ut på flygplatsen eller hotellet.

Resedokument

När de reser till Dominikanska republiken måste medborgare i Sverige ha ett pass som är giltigt i 6 månader från ankomstdagen. Passet måste ha minst en tom sida för in- och utresestämplar. Svenska medborgare behöver inte ha visum till Dominikanska republiken för en semesterresa som varar mindre än 30 dagar. Medborgare i andra länder bör själva ta reda på pass- och visumkraven.

Vid ankomst och avresa från Dominikanska republiken måste ett anmälningsformulär fyllas i, som du kan fylla i här.

Ankomstpolicyer och priser kan ändras utan föregående meddelande beroende på lokala myndigheter.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Landskoden för Dominikanska republiken är +1809, som ska användas framför lokala telefonnummer när du ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer och andra hälsoaspekter

I Dominikanska republiken finns det en låg risk för P. falciparum malaria under hela året, särskilt på landsbygden i den västra delen av landet i provinserna Dajabon, Elias Pina och San Juan. Det finns ingen malaria i städerna Santiago och Santo Domingo. Förebyggande av malariadroger är inte nödvändigt, men det är viktigt att skydda sig väl mot myggor. När du rör dig på landet eller i utkanten av städer på kvällen eller natten, rekommenderas användning av långärmade och långbenta kläder, skor med stängda tå och myggmedel.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären ska själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

100 V, du behöver en adapter i amerikansk stil (A-B).

Väder
Genomsnittstemperaturer
MånadDagens högsta (°С)Nattens lägsta (°С)Medelvattentemperatur (°С)
Januari282127
Februari282127
Mars282227
April292327
Maj292328
Juni302429
Juli302429
Augusti302429
September302429
Oktober292429
November282329
December282228

De temperaturer som presenteras i tabellen är genomsnittliga dagliga högsta och lägsta temperaturer för mätperioden 1991-2021. Källa: ECMWF.