Egypten

Egypten: En skattkista av antika underverk och fascinerande kultur

Beläget i nordöstra Afrika är Egypten en tidlös destination som har fängslat resenärer i århundraden. Med sin rika historia, imponerande monument och livliga kultur erbjuder detta land av faraoner och pyramider en unik och oförglömlig upplevelse för turister.

En av Egyptens mest ikoniska attraktioner är pyramiderna i Giza, där den största av dem, Cheopspyramiden, är ett av de sju underverken i den antika världen. Dessa majestätiska strukturer som byggdes för tusentals år sedan står höga och stolta mot horisonten och fortsätter att imponera besökare med sin arkitektoniska glans och mystiska lockelse. Att utforska pyramiderna och den närliggande sfinxen är som att gå tillbaka i tiden, vilket ger en inblick i den antika civilisationen som en gång frodades längs Nilen.

Visa mer

Våra destinationer i Egypten

Allmän information
Grundläggande information om Egypten

Yta: 1 001 450 km²
Valuta: Egyptiskt pund
Huvudstad: Kairo
Språk: arabiska
Befolkning: ca 113 miljoner
Religion: islam (ca 90 %), kristendom (ca 10 %)

Plats

Egypten ligger i Nordafrika, med Medelhavet i norr och Röda havet i öster. Egypten inkluderar Sueznäset, som gränsar till Afrikas och Asiens kontinenter, genom vilket Suezkanalen som förbinder Medelhavet och Röda havet passerar. På den afrikanska sidan är Egyptens gränsgrannar Libyen i väster och Sudan i söder. På den asiatiska sidan, bakom Sueznäset i nordost, gränsar Egypten till Israel och Gazaremsan.

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Egypten har för närvarande både det allmänna larmnumret 112 och sina egna, separata larmenhetsnummer. Ambulansnumret i Egypten är 123. Polisnumret är 122.

Tips

En separat serviceavgift tillkommer vanligtvis på notan, men det är brukligt att lämna ett dricks på runt 10 % utöver detta. Dessutom kan tipset redan vara specificerat på räkningen utöver serviceavgiften. Det är brukligt att lämna dricks även till annan servicepersonal, som städare, frisörer och taxichaufförer.

Ambassad

Svenska ambassaden i Kairo
13, Mohamed Mazhar St.
13th floor
Zamalek, Cairo
EGYPT
+20 2 2728 9200
ambassaden.kairo@gov.se

Boende och turistskatter

De avgifter som Egypten tar ut från turister är inkluderade i priset för flygbiljetten och visumet, och inga andra separata turistskatter tas ut.

Resedokument

När du reser till Egypten måste passet vara giltigt i 6 månader från resans början. Svenska medborgare behöver ett turistvisum för Egypten, som kan ansökas elektroniskt innan resan här . Visumansökan ska lämnas in senast 7 dagar innan resans start. Visumansökan ska lämnas in senast 7 dagar innan resans start. Priset på visumet är 25 US-dollar.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Egyptens landskod är +20, som ska användas framför egyptiska telefonnummer när man ringer från en svensk mobiltelefonanslutning.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären ska själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

220 V. Ingen adapter behövs.