Marocko


Marrakesh

Ge dig ut på ett spännande äventyr i en av Afrikas mest eftertraktade städer, den ”röda staden” Marrakech, där gamla traditioner blandas sömlöst med moderna läckerheter.

Och åh, de flamboyanta stadsfesterna! Marrakesh lägger ut röda mattan med fluffiga couscousrätter, doftande hjärtliga taginer med lamm som smälter i munnen och delikata bakverk på charmiga takrestauranger. Med en generös dos av juveldrypande magdans, smittsam musik, trendiga nattklubbar och sammetsklädda barer kommer du att fångas upp i hänförelsen av en mycket stjärnklar natt innan du vet ordet av!

Oavsett om du prutar på en gyllene lampa med löfte om en ande, njuter av en traditionell hamam eller hoppar in i en luftballongtur över den fascinerande öknen, lovar Marrakesh rikedom i kultur, en värme i gästfrihet och en hit för sinnena som kan jämföras med Europas främsta turistmål.

BOKA

Allmän information
Grundläggande information om Marocko

Yta: 33 655 786 km²
Valuta: Marockansk dirham
Huvudstad: Rabat
Språk: Arabiska
Befolkning: 37,46 miljoner
Religion: Islam

Geografi

Marocko, formellt Konungariket Marocko, är ett land i västra Nordafrika. Det är ett av Afrikas nordligaste länder. Landet gränsar till Algeriet, Västsahara, Spanien samt Atlanten och Medelhavet.

Tidsskillnad

Marocko ligger i Central European Time (UTC+1)

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Polis: 19
Ambulans & Brandkåren: 15

Drickspengar

Att lämna ett dricks är vanligt i Marocko. På en restaurang kan du lämna ett dricks till servitören, vars belopp är cirka 10 % av det totala beloppet på notan.

Svenska ambassaden i Marocko

Ambassade de Suède
159, Avenue Mohamed VI
Rabat – Souissi
Marocko
+212 537 63 32 10
ambassaden.rabat@gov.se

Resehandlingar

När de reser till Marocko måste svenska medborgare ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader från ankomstdagen. Passet måste ha minst en tom sida för inresa. Svenska medborgare behöver inte visum till Marocko för en semesterresa som varar mindre än 90 dagar. Vid ankomst till Marocko kan du bli ombedd att ange din kontaktinformation och information om ditt boende. Visumpolicyer och priser kan ändras utan föregående meddelande beroende på lokala myndigheter.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Marockos riktnummer är +212, vilket bör användas framför tunisiska telefonnummer när man ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkring

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V, ingen adapter behövs.