Förenade Arab Emiraten

Ajman

Kompakt och charmig, trots sin ringa storlek, är Ajman en riktig skattkammare av kulturupplevelser, där både strandsemester och golfare trivs.

I Ajman, Förenade Arabemiratens minsta emirat efter område, är atmosfären avslappnad och fridfull. Här njuter strandsemestern av att vara ledig, men de mer aktiva semesterfirarna kommer garanterat inte att lida av brist på saker att göra. Ajmans magnifika 1700-talsfästning är nu ett museum där du kan lära dig om emiratens historia. En annan kulturell destination som är värd att besöka i Ajman är Sheik Zayed-moskén, vars exakta, utarbetade arkitektur fascinerar med sin skönhet. Ajman skämmer också bort golfentusiaster med sina underbara golfbanor. I centrum av Ajman kan du hitta ett urval av internationella märkesbutiker, och du kan shoppa mer traditionellt på souk-marknaden. Oavsett om din dag tillbringades på stranden, på golfbanan eller på en ökensafari är en sak säker: efter dagen kommer du garanterat att njuta av en utsökt middag på en av Ajmans högklassiga restauranger.

Visa mer
Allmän information
Grundläggande information om Förenade Arabemiraten

Yta: 83 600 km²
Valuta: dirham
Huvudstad: Abu Dhabi
Språk: arabiska
Befolkning: 9,52 miljoner
Religion: Islam

Plats

Förenade Arabemiraten ligger i den östra delen av den arabiska halvön. Landet gränsar till Saudiarabien i sydväst, Oman i sydost, Persiska viken i norr och Omanbukten i nordost.

Tidsskillnad

Tidszonen i Förenade Arabemiraten är UTC +4.

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Polis: 999
Ambulans: 998
Brandkåren: 997

Drickspengar

I Förenade Arabemiraten inkluderar det totala beloppet på räkningen serviceavgiften, och ett separat tips förväntas faktiskt inte. Naturligtvis kan du alltid lämna ett tips för bra service om du vill, lämpligt belopp är runt 10 % av den totala notan.

Ambassad

Abu Dhabis ambassad
12th floor, Al Otaiba Tower 1202
Zayed the 1st Street (Electra Street)
Abu Dhabi
United Arab Emirates
+971 2 417 88 00
Ambassaden.abu-dhabi@gov.se

Boende och turistskatter

I Förenade Arabemiraten tas logiskatt ut på hotell i Dubai, Abu Dhabi och Ras al Khaiman. I Dubai är beloppet för boendeskatt 7-20 dirham (ca 2-5 euro)/rum/natt beroende på hotellets stjärnklassificering. I Abu Dhabi och Ras Al Khaimah är logiskatten 15 dirham (ca 4 euro)/rum/natt. Till exempel för en logilägenhet med separat vardagsrum och sovrum betalas logiskatt för varje rum.

Resedokument

Alla som reser från Sverige till Förenade Arabemiraten måste ha ett pass som är giltigt i 6 månader från resans slut. Ett tillfälligt pass är inte giltigt som resedokument till Förenade Arabemiraten. En israelisk stämpel i passet kan förhindra inresa. Om det behövs, kontakta det lokala representationskontoret för att säkerställa tillträde, eller skaffa ett nytt pass innan du ger dig av på resan.

Svenska medborgare behöver inte skaffa visum till Förenade Arabemiraten i förväg när resans längd är mindre än 30 dagar. Vid ankomsten till landet beviljas finländarna ett gratis visum för inresebesök. Medborgare i andra länder bör själva ta reda på pass- och visumkraven.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Landskoden för Förenade Arabemiraten är +971, som ska användas framför lokala telefonnummer när man ringer från ett finskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkringar

Resenären ska själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V. Det brittiska G-uttaget används i Förenade Arabemiraten, vilket kräver en adapter när man använder europeiska elektriska apparater.