Tillbaka till Cityresor

Berlin

Berlin

Berlin, Tysklands huvudstad, fängslar besökare med sin dynamiska blandning av historia, kultur och kreativitet. Med ett turbulent förflutet blandad med en progressiv framtid, ligger Berlins lockelse i dess förmåga att sömlöst blanda det gamla med det nya, och erbjuder en unik upplevelse för turister.

Berlins dragningskraft är för många dess fascinerande historia, uppenbar i dess ikoniska landmärken. Resterna av Berlinmuren står som en gripande påminnelse om stadens splittring och efterföljande återförening, medan Brandenburger Tor symboliserar enhet och frihet. Besökare kan fördjupa sig i stadens tumultartade förflutna på platser som East Side Gallery, där delar av muren har förvandlats till ett utomhusgalleri prydd med livfulla väggmålningar.

Berlins kulturlandskap är lika fängslande, med museer, gallerier och teatrar i världsklass. Museiön, som är på UNESCO: s världsarvslista, rymmer en samling museer som visar upp konst, arkeologi och kulturföremål från hela världen. Konstentusiaster kan utforska banbrytande samtida gallerier i stadsdelar som Mitte och Kreuzberg, medan teaterfantaster kan njuta av innovativa föreställningar på platser som Berliner Ensemble.

Sammanfattningsvis gör Berlins unika blandning av historia, kultur och kreativitet det till ett fängslande resmål för turister. Oavsett om du utforskar dess historiska landmärken, fördjupar dig i dess pulserande kulturscen eller helt enkelt insuper dess dynamiska atmosfär, kommer besökare till Berlin garanterat att bli hänförda av mångfalden och energin i denna dynamiska stad.

BOKA

Allmän information
Tidskillnad

Det är ingen tidskillnad mellan Berlin och Sverige.

Valuta

Valuta Euro

Valuta kan växlas på valutaväxlingskontor, banker samt på postkontor.

När du växlar pengar, observera att valutaväxlingskontor kan ta ut en avgift för varje transaktion.

Saker att göra
Berlinmuren

Berlinmuren byggdes 1961 för att separera Öst- och Västberlin. Efter Kalla krigets slut år 1989 föll muren. Idag finns påminnelser om Berlinmuren runt om i staden, med markerade platser och bevarade delar av muren, som vid Potsdamer Platz och East Side Gallery nära Ostbahnhof. East Side Gallery sträcker sig över 1,3 kilometer och är dekorerad med graffiti av över 100 konstnärer, inklusive en ikonisk bild av Bresjnev och Honecker, Sovjetunionens och Östtysklands ledare. Det är en av Berlins mest besökta sevärdheter.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är ett av Berlins äldsta och mest ikoniska landmärken. Det har överlevt genom århundraden och är idag en av Tysklands mest besökta sevärdheter. Byggt på 1700-talet har det stått emot två världskrig och har en rik historisk betydelse. Under Kalla kriget blev Brandenburger Tor en symbol som skiljde väst från öst. Efter murens fall 1989 har Brandenburger Tor istället representerat en återförenad Tyskland och står som en symbol för enighet och fred.

Checkpoint Charlie

På promenadavstånd från Brandenburger Tor hittar du Checkpoint Charlie. Detta är en av de gamla passagerna mellan öst och väst. Här finns en verklighetstrogen modell av posteringen återuppbyggd som minnesmärke och turistattraktion.

Unter den Linden

Unter den Linden är en av Berlins mest imponerande paradgator. Den sträcker sig från Tysklands historiska museum i ena änden till Brandenburger Tor i den andra. Om ni fortsätter genom Brandenburger Tor når ni Tiergarten och den välkända Strasse des 17 Juni. De vackra lindarna längs med vägen har genom åren huggits ner och planterats om, men idag står de stolt i fyra vackra rader och lockar besökare att beundra dem. längs gatan hittar ni ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker som erbjuder trevliga möjligheter till avkoppling och shopping.

KaDeWe

Kaufhaus des Westens, eller mer känt som KaDeWe, är ett varuhus i Berlin. Kadewe är ett av världens största varuhus. Kadewe har en lång historia som berlinarnas varuhus och har blivit en stor turistattraktion. Kadewe är beläget vid Tauentzienstrasse och Wittenbergplatz i området Neuer Westen.