All inclusive eller lägenhetshotell? Tips för att välja hotell i Antalya

All inclusive eller lägenhetshotell? Tips för att välja hotell i Antalya

Kallas även den turkiska rivieran Antalyas kust är ett prisvärt och samtidigt extremt mångsidigt turistområde, som breder ut sig på västra och östra sidan av staden Antalya med en total längd på 650 kilometer. Longitours har ett omfattande utbud av flera hundra hotell i området mellan Kemer, beläget väster om staden Antalya, och Mahmutlar, beläget söder om Alanya, där varje resenär till Turkiet garanterat kommer att hitta det som bäst passar deras behov. I den här artikeln hittar du tips och rekommendationer för att välja hotell i Antalya.

All inclusive -hotell och resorter i Antalya

Turkiet är känt för sina all inclusive-hotell, där du kan hitta allt från enkla budgetalternativ till extravaganta femstjärniga lyxresorter. Speciellt Belek, som ligger öster om staden Antalya, är känt för sina högkvalitativa, privata all inclusive-hotell, där inte bara golfare utan även vuxna och barnfamiljer njuter av en enkel, lyxig och bekymmersfri semester.

Och det bästa av allt – lyxigt femstjärnigt boende i Turkiet behöver inte kosta ett öre. Prisvärt och högkvalitativt boende i Belek erbjuds av bl.a Crystal Paraiso Verde Resort & Spa och Sensitive Premium Resort & Spa. Ett av Longitours mest populära hotell ligger i Sides Titreyengol-område Lrs Port River Hotel & Spa, som erbjuder ett brett ultra all inclusive-koncept till ett mycket överkomligt pris.

All inclusive -hotell för barnfamiljer

All inclusive -hotellkonceptets enkelhet lockar barnfamiljer och de yngsta familjemedlemmarna brukar vara väl omhändertagna på dessa hotell. Barnklubbar och föreställningar, vattenparker och barns egna buffébord eller till och med egna restauranger är ofta en del av utbudet på högklassiga all inclusive-hotell. Vi kan rekommendera hotell i Belek för exempelvis barnfamiljer Crystal Club World of Colours Resort & Spa -hotell, vars läckert färgglada interiör är som designad med barn i åtanke. Barnens eget poolområde med många rutschkanor inbjuder till lek i vattnet. Huvudrestaurangen har ett separat buffébord för barn under lunch och middag, och snacks och glass ingår i all inclusive-priset från morgon till sen kväll.

Dessutom nyss totalrenoverad Swandor Hotels & Resorts Kemer -hotellet har verkligen satsat på barnens komfort. Rino Mini Club är inte vilken barnklubb som helst, utan ett komplett nöjescenter för barn med flera lekrum, från en butik till ett café och från en salong till en klätterdel. För barn finns även en biograf, en utomhusscen och en barnrestaurang under högsäsong. Medan barnen har roligt i barnklubben kan föräldrar eller mor- och farföräldrar njuta av avkoppling på hotellets spaavdelning eller delta i hotellets många sportaktiviteter.

Prisvärda all inclusive-hotell i centrala Alanya

Ett all inclusive-hotell innebär dock inte alltid en enorm resort som består av flera hotellbyggnader och restauranger, utan detta okomplicerade hotellkoncept kan även avnjutas på många mindre hotell nära eller i de olika städernas centrum. Sådana hotell är några av Longitours mest populära hotell, belägna i den södra delen av Antalya, i Alanya Kleopatra Beach Hotel och Kleopatra Royal Palm Hotel. På dessa hotell inkluderar all inclusive förutom frukost, lunch och middag ett mellanmål i poolbaren och lokala alkoholhaltiga drycker och läsk från morgon till kväll.

Den överkomliga prisnivån på hotellen och en kort promenad till shopping och spännande aktiviteter i Alanyas centrum garanterar att du inte behöver spendera hela semestern på hotellets "redan betalda" måltider, om du inte vill. Du kan tillbringa dagen vid poolen och njuta av lunch och maten från poolbaren, och på kvällen kan du besöka en lokal restaurang för att smaka på autentiska turkiska rätter eller kolla in Alanyas nattliv. Kleopatra Beach Hotel och Kleopatra Royal Palm Hotel, som deras namn antyder, ligger båda precis intill Alanyas Kleopatra-strand, en kort promenad från Alanyas centrum.

Alanyas bästa lägenhetshotell

För de som gillar ett mer hemtrevligt boende finns det också utmärkta alternativ i Alanya, svenskarnas favoritdestination. Ett rymligt lägenhetshotell med eget pentry och separat sovrum är ett utmärkt val, speciellt för en längre semester.

Longitours mest populära lägenhetshotell är Almera Park Apart Hotel, som har fått fina recensioner från sina kunder. Detta mycket prisvärda hotell ligger precis intill Alanyas östra strand, ett par kilometer från Alanyas livliga hamn. Lägenheterna med ett sovrum har egen balkong och pentry.

För dem som gillar att bo i stadens centrum, är ett utmärkt alternativ beläget mitt i hjärtat av Alanya Perle Apart Hotel, vars rena och snygga lägenheter har renoverats bara förra året. Atatürk Boulevard, den största shoppinggatan i centrala Alanya, ligger mindre än 300 meters promenad från hotellet och mindre än en kilometer till hamnen, känd för sitt nattliv och början av Alanyas östra strand. Alla lägenheter har ett separat sovrum, egen balkong och pentry.

Populärt bland familjer och nordiska kunder, erbjuder lägenheter nära Alanyas centrum Sunpark Garden Hotel. Hotellets lekfulla interiör och trädgårdsliknande miljö skapar en unik och mysig atmosfär på Sunpark Garden. Familjelägenheter finns med ett eller två sovrum. Måltider från frukost till all inclusive kan bokas mot en extra avgift. Det är en kort promenad till Alanyas centrum, och 1,5 km avstånd till stranden kan nås antingen till fots eller med hotellets gratis transferservice.

Longitours flyger till Antalya med Pegasus Airlines, Norwegian och Sun Express under sommarsäsongen 2024 varje dag fram till slutet av oktober.
Senaste nytt