Marocko


Agadir

Vill du sjunka ner med fötterna i en ultralång gyllene sandstrand medan du njuter av det strålande solskenet och tar ett dopp i det varma azurblå vattnet?

Denna livliga kustpärla som ligger inbäddad längs Marockos solkyssta stränder är välsignad med hisnande stränder, spännande vattensporter och en härlig blandning av kulturella läckerheter.

För en adrenalinkick kan du bege dig till Taghazout, surfarnas paradis, där böljande vågor lockar dig att rida på Atlantens vågor. För en kulturresa, besök den livliga Souk El Had, där du kan pruta på unika hantverk, kryddor och traditionella marockanska skatter samtidigt som du lyssnar på gatuartisterna och den vänliga lokala jargongen. För att få en panoramautsikt över staden kan du klättra upp på Kasbahens höjder, där du har en vidsträckt utsikt över Agadirs magnifika kustlinje. Och skäm bort dina smaklökar med en skaldjursfest på Marina, där lokala fiskares fångst förvandlas till läckra kulinariska skapelser.

Och i slutet av en händelserik dag, varva ner i den lugnande omfamningen av en traditionell marockansk hamam, föryngra din kropp och själ eller få en smak av Agadirs livliga nattliv, med livliga strandklubbar och mysiga kaféer längs den palmströdda strandpromenaden. Från livliga solnedgångar till kulturell fängslande, Agadir inbjuder dig till vacker strandresa med en hjärtvärmande twist.

BOKA

Allmän information
Grundläggande information om Marocko

Yta: 33 655 786 km²
Valuta: Marockansk dirham
Huvudstad: Rabat
Språk: Arabiska
Befolkning: 37,46 miljoner
Religion: Islam

Geografi

Marocko, formellt Konungariket Marocko, är ett land i västra Nordafrika. Det är ett av Afrikas nordligaste länder. Landet gränsar till Algeriet, Västsahara, Spanien samt Atlanten och Medelhavet.

Tidsskillnad

Marocko ligger i Central European Time (UTC+1)

Bra att veta innan resan
Nödnummer

Polis: 19
Ambulans & Brandkåren: 15

Drickspengar

Att lämna ett dricks är vanligt i Marocko. På en restaurang kan du lämna ett dricks till servitören, vars belopp är cirka 10 % av det totala beloppet på notan.

Svenska ambassaden i Marocko

Ambassade de Suède
159, Avenue Mohamed VI
Rabat – Souissi
Marocko
+212 537 63 32 10
ambassaden.rabat@gov.se

Resehandlingar

När de reser till Marocko måste svenska medborgare ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader från ankomstdagen. Passet måste ha minst en tom sida för inresa. Svenska medborgare behöver inte visum till Marocko för en semesterresa som varar mindre än 90 dagar. Vid ankomst till Marocko kan du bli ombedd att ange din kontaktinformation och information om ditt boende. Visumpolicyer och priser kan ändras utan föregående meddelande beroende på lokala myndigheter.

Telefonnummer

När du ringer till Sverige är landskoden framför telefonnumren +46. Det tillkommer en avgift för att ringa från hotellets rumstelefoner och betalning sker i hotellets reception.

Marockos riktnummer är +212, vilket bör användas framför tunisiska telefonnummer när man ringer från ett svenskt mobiltelefonabonnemang.

Vaccinationer

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum. För inresa till vissa länder krävs eller rekommenderas även andra vaccinationer. Läs mer på.vaccin.se.

Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida. Läs mer på. Folkhälsomyndighetens sida.

Försäkring

Resenären måste själv ta hand om en giltig reseförsäkring.

Nätström

230 V, ingen adapter behövs.